Thursday, 12 September 2013

lukisan

Posted by Norisah Lee at 21:01 0 comments Links to this post

Assalamualaikum...


ahahahaaaaa.....umar ni...
ada aje yang nak buat aku pecah perot
lukisan kat atas tu..kisahnya adalah
mami and daddy tengah duduk dalam roket nak ke planet zuhal..
aku xtaulah anak bujang korang ada berimaginasi camni x?
yang tak tahan tu...
meh kita zoom mani and daddy kat dalam tu...
tak tahan aku tgk..mcm tgh duduk tapi takde kerusi
invisible lah konon..tapi yang paling mencuit hati
naik ke angkasa lepas pakai topi happy birthday..kahkahhhhh

Sunday, 8 September 2013

tahun ni takde citer raya

Posted by Norisah Lee at 17:05 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

makin lama rasa makin malas plak nak berblog
again...faktor usia..haihlahhhh
ini pun kugagahi jugak jari jemari menaip
sebabnya dah boring sgt tengok n3 selingan tu...
nak temuntah ijau kawan membacanya
since tahun ni takde citer raya
(tapi tetaplahh nak tayang baju raya)
jadi..uplah satu n3 pegi jamuan raya sekolah umar
jadiklaaaa......








kebetulan..jamuan raya tu dibuat masa ambik bdk2 balik from summer camp
riuh rendah la haiii kat skolah tu...
masa aku tgh makan2 tu...
owner tadika dtg kat kitaorg
'awak rajin update blog yerr...'
bih kurang camtulahh ayat mukadimah dia..
i oll tekejut sampai nak makan pon tak lalu dahhh haha
terus tersipu-sipu kat situ
rupaaaaa-rupaaaanyaaaa...*myamyi lagu salem*
rupanya dia slalu baca blog i ...
sebenarnya aku malu sebab blog aku amatlahh tidak senonoh
bahasa main hentam saja...
tidaklah pulak aku terpikir owner tadika anak aku pon baca
haishhh malu...maluuu
lepas ni kna hati-hati menulis kot!
hahahaaa tau pon takut!


Monday, 12 August 2013

selingan

Posted by Norisah Lee at 19:16 0 comments Links to this post
Assalamualaikum..

masa sehari sebelum raya aritu
umar ikut aku ke ofis
sebab nursery nya dah tutup for raya
sepanjang hari kejanya melukis melukis dan melukis
and hari ni masa tengah kemas2 meja
aku tenampak satu lukisan ni

Thursday, 25 July 2013

sudah ku rembat shawl ittewww

Posted by Norisah Lee at 20:23 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

mula2..aku nak gelak dulu...
hahahahahaaaaaaaaaa
bukan apa...sebab aku dah agak dah
aku takan boleh bertahan lama tidak membeli shawl itu
hahahhaaaaaaaaaaaaaaaa gelak lagi sekali
mak dah beli nyahhhh.....
arini mak pakai gi opis
tapi corak paisley bukan tribal
tak keshah lahhh corak apa pun..
yg penting kain cotton lembut sgt
sejuk dan best..paling best harganya cuma RM15
omaigod..kenapa muka mcm saadiah mak ogy ahmad daud ni??
muka klasik eh??? kahkahkahahhhhhakkkkkk
gelak sampai muntah!

Monday, 22 July 2013

shawl corak tribal

Posted by Norisah Lee at 17:11 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

kan skg tengah in shawl corak2 tribal ni kan?
aku mcm terrrrsuka la jugak
tapi so far masih bertahan tak beli satu pon lagi
ari tu jalan2 kat kipmart
nampak la shawl ni tergantung2 kat kedai
hati suda gerammmm mau angkat satu..
                                              ~pic googled~
lebih kurang beginilah keadaan shawl yg tergantung kat kedai tu...
aku pon cakaplah kat lee cong wei
mummy rasa mcm nak beliii je tudung ni..
cantik sangat..
tau apa jawapan dia????
laa...tudung ke? igtkan tikar getah td...
ko bang tak hagak2 nak gantung tikar getah kat kdai tudung??
terus tebantut selera aku nak membeli..

Sunday, 21 July 2013

buka puasa semalam...

Posted by Norisah Lee at 17:18 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

bermula saja bulan puasa
bloggers semua kemain galak mengapdet lauk pauk buka puasa
kemain meriah korang memasak itu ini ye?
aku...hari2 menapau lauk dari cafe tempat kerja
sebabnya..nak masak malas
nak pegi bazar lagi la aku malas
kang lauk puasa tahun lepas pon masih dijualnya (tak agak2)

semlam tetiba teringin pulak nak makan nasi minyak..
kebetulan lee chong wei pon tak kerja
dah janji dari pagi nak buat nasi minyak
kami kalo memasak mmg bersama2 kat dapur
nama aku nak memasak sorang sorilahhhh
mithali sungguh pompuan ini..hahahaaa
eh kata soulmate...susah senang kita bersama ok!
susah tau memasak sesorang kat dapur...pui!
ketung ketang..ketung ketang..
sambil memsak sambil bergurau..
sambil melawak...ko sepak bontot aku..aku sepak bontot ko...
hahahahaaaa mmg begitulah adanya kami...
bergurau tahap ganas gila babeng punya...

jam menunjukkan pukul 5.50 ptg..
tiba2..eh ehhh..ehhhh...knapa plak ditutup api nasik tu daddy?
mana ada? kata daddy...cuba u tgk btl2...
skali gas habis daaa....
wallaweeeiii..cemana ni..daging lum rebus lagik..
speechless dua2...hahahaaa
nak tanak tepaksa la hangkut tong gas pegi beli yang baru
seb baik kedai dekat
sampai rumah pukul 6.30 cepat2 rebus daging
kari daging siap btl2 jam7.19 tatkala azan magrib sudah berkumandang...alhamdulillah...sempat lagik
nasi minyak n kari daging yang mencetuskan kontroversi itu...
amacam?? telior tak???

Wednesday, 17 July 2013

usamah zayeed

Posted by Norisah Lee at 17:10 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

first of all kena greet this little handsome koniciwa boy...
namanya usamah zayeed...
anak adik aku...baru lahir 11 jun aritu
kiranya adik maryam la ni...
mmg spesis diaorg muka jepun nak bt cemana..
yang penting...comel sgt!
mulanya aku mcm terlupa nak bt entry pasal dia...
lagipun takde gambar dia...
bila pikir2 balik..alahai...
masa yam kecik dulu..belambak cita psl yam kat blog aku
mcm tak adil pulak kat usamah
awak pon comel la usamah...

budak ni menurut ibunya..adalah kuat meragam
mlm2 sejam sekali bangun mintak susu
bila lapar menangis sampai serak2 suara
tali pusat hari ke 27 baru tanggal..pffft nak pengsan aku dgr
umar 3 hari je dah tanggal
ko ni degil eh usamah??
dah la tu..kuning x habis2 dah nak masuk 2 bulan..
tapi dah buat segala maknenek test...doktor kata xde masalah serius
haihhlaahhhh usamah...urut dada mummy dgr perkembangan kamu
muka usamah sebijik muka yam masa umur sebulan
skg yam dah transform banyak
dari hitam legam ke putih melepak...
kalah abang umar dia skg!
taktaulah kecik2 dah pakai fair n lovely kot...hahahaha
dan usamah pon ada peluang mengikut jejak yam...
ye laa...mak diaorg pon lagi putih dari i okkkayyyy!
mcm ada nada xpuas ati di situ...kahkah
cuma takdirnya lah kitaorg ni dpt laki yang tak berapa nak putih
nasib kulit anak2 semua ikut omak eh!
umar mmg ikut muka aku sebijik..
lagi sebijik dgn arwah bapak aku
si yam n usamah plak mmg muka sarawakian habis
btl2 ikut sebelah ayahnya

semoga usamah zayeed lepas ni akan behave
dan menjadis eorang anak yang baik2 seperti abang umar....
kahkah sapa lgi nak puji anak aku kalo bukan emaknya sendiri????

*n3 sgt poyo sbb otak blur takde idea nak menulis...

 

cinta itu milik kita..sekali lagi Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting